zondag 30 juni 2013

Kindersterfte.

Een kort cynisch stukje tekst.
Irritant, die reclamespot. Elke dag sterven er 19.000 kinderen. En dan wordt je volgens Monique van der Ven geacht geld aan Unicef te geven om dat sterven te verhinderen.

Nu zijn er voorspellers die vertellen dat er binnenkort negen miljard mensen op de aarde zijn, en die mensen zullen dan vooral in de steden wonen. Er zijn bedrijven die daarop graag vooruitlopen en producten ontwikkelen voor als het zo ver is. Zouden we die sterfte moeten tegengaan om zo snel mogelijk bij de negen miljard te komen? Als die 19.000 blijven leven worden ze immers op den duur ook volwassenen. Of ze als volwassene zullen overleven is de vraag, maar daar gaat het zo te zien niet om, of men denkt wellicht dat het vanzelf wel goed zal komen met die volwassenen.

Het enige wat ik denk, is: elke dag worden er 19.000 kinderen verwekt die op zeer jeugdige leeftijd zullen sterven. Zouden de mensen niet eens nadenken voor ze aan het verwekken gaan?

Condooms kan je op internet al bestellen voor ongeveer 10 cent per stuk, dus de kostprijs zal nog een stuk lager zijn. Laat ik zeggen: 5 cent per stuk. Dus voor 950 Euro per dag kan het overlevingsprobleem van die 19.000 worden voorkomen. En als extraatje voorkom je ook nog verspreiding van geslachtsziekten.

Een mooie taak voor ontwikkelingshulp! Voor ongeveer 346.000 Euro materiaal per jaar ben je klaar!
De 3 onderdirecteuren van alleen al Oxfam-Novib verdienden(?) in 2011 al ongeveer 324.000 Euro, en dat is maar een heel klein deel van de Novib inkomsten, dus waar wachten ze op?
(de directeur kost ca 124.000 Euro, dat komt er nog extra bij)
(ter zijde: Zoek evt. op gemiddeld-inkomen.nl/salarissen-directeurs-goededoelen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten